Urządzenia i Akcesoria
Otak-otak Steamed Buns
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
10 portions
Składniki
-
water1230 g
-
sugar20 g
-
dried yeast1 tsp
-
vegetable oil (corn oil or sunflower oil)20 g
-
medium protein flour plus extra for dusting250 g
-
salt1 pinch
-
mackerel (ikan tenggiri) fish fillet250 g
-
cooking oil60 g
-
dried chillies soaked15 g
-
fresh lemongrass white part only, slice thinly1
-
shallots130 g
-
kaffir lime leaves2
-
fresh galangal (lengkuas)15 g
-
candlenut (buah keras)5
-
roasted shrimp paste (belacan)10 g
-
salt1 tsp
-
sugar1 tbsp
-
turmeric powder1 tsp
-
fish curry powder2 tsp
-
chilli powder1 tsp
-
coriander powder1 tsp
-
coconut cream70 g
-
egg1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
365.1 mg
Białko
11 g
Kalorie
1216.4 kJ /
290.7 kcal
Tłuszcz
15.5 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
27.7 g