Peperoni ripieni con ragù di lenticchie

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porzioni

Składniki

Ragù di lenticchie
  • 100 g di cipolle tagliate a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di carote a pezzi (2-3 cm)
  • 1 scatola di polpa di pomodoro a pezzi (400 g)
  • 200 g di lenticchie, rosse, secche
  • 200 g di acqua
  • 90 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di paprica caldo rosato
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 1 cucchiaino di maggiorana fresca
  • 1 ½ cucchiaini di basilico secco
  • 2 pizzichi di cannella in polvere
  • 6 peperoni rossi medi, privati della calotta e dei semi
Completamento e presentazione
  • 500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • pane tipo baguette
  • 200 g di formaggio fresco spalmabile mescolato fino a renderlo omogeneo

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 869 mg
Białko 18 g
Kalorie 1975 kJ / 472 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 13.6 g
Tłuszcz nasycony 8.7 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...