Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Babka Dough
- 7 oz whole milk
- 1 tbsp dried instant yeast
- 6 oz sugar
- 2 large eggs
- 2 egg yolks, from large eggs
- 1 tsp vanilla extract
- 23 oz all-purpose flour, plus extra to dust
- 1 tsp salt
- 3 ½ oz unsalted butter, diced, room temperature, divided
- 35 oz water
Chocolate Ganache
- 3 ½ oz semi-sweet chocolate chips
- 3 ½ oz unsalted butter
- 1 oz cocoa powder
- ½ oz confectioners sugar, plus extra to sprinkle
- 35 oz water
Simple Syrup
- 5 ½ oz water
- 4 ½ oz sugar
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1046 kJ / 250 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 109 mg
Alternatywne przepisy
Orange Curd Tart
1h 20min
Quince Tart
1 Std. 10 Min
Creamy Orange and Pineapple Jello Mold
4h 20min
Challah
3h 10 min.
Fruit Galettes (Paul)
1 Std. 25 Min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Classic Yellow Cake
1h 30min
Pretzel Bread
2h
Strawberry Tiramisu
5h 20 min.
Cherry Pie
2h 30min
Japanese Souffle Pancakes
40min
Hot Dogs in a Blanket
1 Std. 40 Min