Gluten-Free Chocolate Cake with Nuts

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Chocolate and nut cake
  • eggs
    6
  • roasted almonds
    100 g
  • walnuts cut in halves
    100 g
  • roasted hazelnuts
    100 g
  • Dutch-processed cocoa powder
    20 g
  • sugar
    80 g
  • butter softened, plus extra for greasing
    150 g
Hazelnut and cocoa cream
  • icing sugar
    100 g
  • Dutch-processed cocoa powder
    30 g
  • pure hazelnut paste gluten-free
    50 g
  • cream cheese softened
    100 g
  • mixed whole nuts to decorate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 9.4 g
Kalorie 1679.5 kJ / 401.4 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...