Urządzenia i Akcesoria
Glutenfreies Dattel-Apfel-Walnuss-Teebrot
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Scheibe
Składniki
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten60 Gramm
-
240 g Risottoreis, alle SortenVollkornreis240 g
-
Datteln, entsteint100 g
-
Apfel ungeschält, entkernt und geviertelt140 g
-
glutenfreies Backpulver1 ½ TL
-
Natron1 TL
-
Flohsamenschalen1 EL
-
Salz½ TL
-
Walnusshälften80 g
-
Eier4
-
Wasser100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Sód
202 mg
Białko
3 g
Kalorie
723 kJ /
172 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Brokkolisalat mit Pinienkernen
5min
Süsskartoffel-Mais Suppe
45min
Superhelden-Omelettes
50min
Cashewrahm
5min
Würziger Auberginen-Kichererbseneintopf mit Poulet
40min
Spargel-Brokkoli-Reis mit Champignons
50min
Frühstücks-Drink
15min
Iced Caffé Latte Zero
5min
Glutenfreie Birnenwähe mit Gorgonzola und Baumnüssen
1h
Hirsesalat im Glas
1h
Pilaw-Reis
40min
Glutenfreies Knusperbrot
3h