Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Mandeln, enthäutet
- 300 g Mandelmilch, etwas mehr falls die Sahne zu dick ist (ca. 20 g)
- 40 g Mandelöl
- Wartości odżywcze
- na 540 g
- Kalorie
- 8328 kJ / 1989 kcal
- Białko
- 52 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 196 g
- Błonnik
- 41.8 g
Alternatywne przepisy
Älpler Flädle
30 min
Blüten-Küchlein
1sa 10 dk
Linsen, Spinat und Karfiol Püree
25 min
Sesamriegel
30 min
Marshmallows
2h 30min
Suppe mit Olivenöl, Knoblauch und Mandeln
5min
Rind an Tamarindensauce mit Klebreis
8h 10min
Menü: Salat-Cremesuppe, Seebarsch an einer Brunnenkresse-Sauce und Kartoffeln
30 min
Poulet-Reis, Gemüsesuppe und gedämpftes Ei
1h 25 min
Birnen, Apfel und Süßkartoffel Püree
30 min
Karottensuppe nach Moro
1sa 45 dk
Feigenmus mit Zwetschken und Sherry
1 godz. 5 min