Pistachio Makmur

Pistachio Makmur

5.0 2 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
45 biji

Składniki

  • mentega sejuk
    120 g
  • minyak sapi
    140 g
  • kuning telur
    1
  • tepung jagung
    1 sudu besar
  • tepung gandum
    400 g
  • esen vanila
    1 sudu teh
  • garam
    ¼ sudu teh
  • pewarna makanan hijau
    3 titis
  • kacang pistachio dibuang kulit, dibakar (lihat tips)
    150 g
  • gula aising lebihkan untuk taburan
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 biji

Sód 50.5 mg
Białko 1.7 g
Kalorie 413.8 kJ / 98.9 kcal
Tłuszcz 6.4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie