Urządzenia i Akcesoria
Pistachio Makmur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
45 biji
Składniki
-
mentega sejuk120 g
-
minyak sapi140 g
-
kuning telur1
-
tepung jagung1 sudu besar
-
tepung gandum400 g
-
esen vanila1 sudu teh
-
garam¼ sudu teh
-
pewarna makanan hijau3 titis
-
kacang pistachio dibuang kulit, dibakar (lihat tips)150 g
-
gula aising lebihkan untuk taburan50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 biji
Sód
50.5 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
413.8 kJ /
98.9 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Makówki (Makiełki)
35 min
Ciasto Rocher (bez pieczenia)
6 godz. 45 min
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Ciasto à la Kinder Country® (bez pieczenia)
4 godz. 40 min
Crème brûlée
2 godz. 30 min
Panna Cotta mit Früchten im Gewürzsud
7 godz.
Świąteczny wieniec bezowy
3 godz. 30 min
Herrencreme
4 godz. 15 min
Panna Cotta
5 godz.
Śmietankowiec z galaretką
8 godz. 35 min