Urządzenia i Akcesoria
Pistachio Makmur
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
45 biji
Składniki
-
mentega sejuk120 g
-
minyak sapi140 g
-
kuning telur1
-
tepung jagung1 sudu besar
-
tepung gandum400 g
-
esen vanila1 sudu teh
-
garam¼ sudu teh
-
pewarna makanan hijau3 titis
-
kacang pistachio dibuang kulit, dibakar (lihat tips)150 g
-
gula aising lebihkan untuk taburan50 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 biji
Sód
50.5 mg
Białko
1.7 g
Kalorie
413.8 kJ /
98.9 kcal
Tłuszcz
6.4 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
3.2 g
Węglowodany
9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Może spodoba Ci się również...
Mixed berry pavlova stack
5 godz. 30 min
Pralinky s mandlovým likérem
1 godz.
Pavlova
6 godz.
"To die for" mini pavlovas
2 godz. 40 min
Lemon meringue ice-cream cake
13 godz. 15 min
Bûche glacée abricot-framboise
1 godz. 20 min
Black forest pavlova stack
5 godz. 30 min
Struffoli
1 godz.
Nougat glacé aux pistaches
13 godz.
Makówki (Makiełki)
35 min
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 godz.
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16 godz.