Geode Cake

Brak ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 4 godz.
24 portion

Składniki

Candy crystals
  • sugar
    500 g
  • glucose syrup
    2 tbsp
  • food colouring violet
    4 points of a knife
  • water
    2140 g
  • vinegar
    60 g
Cakes
  • butter room temperature, in pieces, plus extra for greasing
    400 g
  • sugar
    400 g
  • salt
    ½ tsp
  • natural vanilla extract
    1 tbsp
  • eggs
    6
  • unsweetened cocoa powder
    75 g
  • baking powder
    1 tbsp
  • cake flour
    350 g
  • mascarpone cheese chilled
    450 g
  • whipping cream (min. 30% fat), chilled
    450 g
  • caster sugar
    150 g
Filling cream
  • ripe mango flesh cut in pieces (2 cm)
    500 g
  • chocolate chips
    2 tbsp
Decoration
  • fondant white
    750 - 1000 g
  • icing sugar to sprinkle
  • food colouring gold
    2 - 3 points of a knife

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 76.2 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 2799 kJ / 669 kcal
Tłuszcz 31 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 19 g
Węglowodany 93.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...