Pizza Diavola

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
3 portions

Składniki

Dough
  • water
    220 g
  • sugar
    1 tsp
  • dried yeast
    2 tsp
    20 g fresh yeast, crumbled
  • high protein flour
    400 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • salt
    1 tsp
  • extra virgin olive oil for greasing
Topping
  • mozzarella cheese cut in pieces (2 cm)
    200 g
  • Neapolitan salami cut in slices
    150 g
    150 g pepperoni (hot salami), cut in slices
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • pomodorino tomato cut in halves
    250 g
    250 g baby roma tomatoes, cut in halves
  • salt
    1 tsp
  • high protein flour to dust
  • extra virgin olive oil for drizzling

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2849.7 mg
Białko 43.6 g
Kalorie 4162 kJ / 994.7 kcal
Tłuszcz 43.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 15.8 g
Węglowodany 104.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...