Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 150 g di acqua, + q.b.
- 300 g di farina tipo 00, + q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva, + q.b. per oliare
- ¼ di cucchiaino di sale
Ripieno e ravioli
- 400 g di foglie di cavolo cappuccio, a pezzi
- 2 cucchiaino di sale
- 350 g di carne trita di maiale
- 530 g di acqua
- 20 g di salsa di soia
-
10
g di vino di riso
lub 10 g di sake - ½ cucchiaino di zucchero
- ½ cucchiaino di pepe
- 1 cucchiaio di olio di sesamo (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1 godz. 25 min
Involtini primavera di gamberi con salsa agrodolce
1h 5min
Chili con carne
1 Std. 20 Min
Salsa agrodolce cinese
15 Min
Ravioli di cavolo e maiale cotti a vapore
1 Std. 35 Min
Involtini primavera
1h 15min
Pulled Pork con panini al vapore
3 Std.
Ravioli cinesi
1h
Shao mai di gamberi al vapore
1h 15min
Pollo tikka masala (per 2 persone)
6 Std. 30 Min
Ravioli 'Shao mai'
2 Std.
Ravioli di gamberi al vapore
1h 15min