Torta senza glutine alle mandorle

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 porzioni

Składniki

  • 200 g di mandorle pelate
  • 80 g di burro temperatura ambiente, a pezzi e un po' di più per imburrare
  • 4 albumi d'uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di zucchero
    100 g di eritritolo
  • 4 tuorli d'uovo
  • 1 limone il succo e la scorza
  • 1 cucchiaino lievito in polvere, senza glutine
  • 60 g di mandorle affettate a lamelle
  • 20 g di zucchero a velo per spolverare

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 63.5 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 993.4 kJ / 237.4 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4.9 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...