Insalata di gamberi alla siciliana

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di cipolle rosse a fettine sottili (1-2 mm)
  • 30 - 40 g di aceto di vino rosso a piacere
  • 10 g di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 50 g di olio di oliva
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie) piccolo
  • 40 g di succo di lime spremuto fresco
    40 g di succo di limone, spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di sale e un po' di più per condire
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 300 g di acqua
  • 500 g di gamberoni, crudi, sgusciati sgusciati e decorticati (circa 1000 g di gamberoni con guscio)
  • 1 lime a fette (2-3 mm)
    1 limone, a fette (2-3 mm)
  • 200 g di bulbo di finocchio a fettine sottili (1-2 mm)
  • 400 g di pomodorini a metà

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 17 g
Kalorie 785 kJ / 187 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 2.2 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...