Wersje kompatybilne
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Flan al formaggio di capra e porri
- burro, q.b. per imburrare
- 40 g di farina, + q.b. per infarinare
- 130 g di latte
- 140 g di caprino
- ½ cucchiaino di sale
- 2 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 500 g di acqua
- 300 g di porri, solo la parte bianca, a pezzi (5 mm)
- 50 g di peperone rosso, a dadini (1 cm)
Salsa allo yogurt
- 60 g di caprino
- 125 g di yogurt naturale
- 6 fili di erba cipollina fresca, tritati
- 2 - 3 pizzichi di sale
- 2 pizzichi di pepe, + q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1089 kJ / 260 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi di patate
1 Std. 15 Min
Torta salata alle verdure
1h
Insalata arcobaleno veloce
10 min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Sformato di verdure
1 Std. 35 Min
Caramelle alle erbe aromatiche
1u. 10min
Pizzoccheri di Poschiavo con verdure
1 godz. 30 min
Zuppa di farina alla basileese
1u. 10min
Maccheroni dell'alpigiano
30 Min
Polpette croccanti di tacchino e lenticchie
40 Min
Soufflé al formaggio
55 Min
Mousse al Toblerone®
3h 10min