Kalkoen Tonnato met Warme Aardappelsalade

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portie

Składniki

  • aardappel geschild, in blokjes gesneden (1,5-2 cm)
    1000 g
  • eieren verpakt in huishoudfolie
    4
  • kalkoenborstfilet, zonder vel
    800 g
  • zwarte peper, gemalen naar smaak
  • geklaarde boter
    20 g
  • groenten gemengd, in stukjes gesneden (3-4 cm)
    100 g
  • witte wijn
    100 g
  • verse laurierbladeren
    2
  • water
    500 g
  • olijven
    50 g
  • zout
    ½ tl
Tonnato saus
  • ansjovisfilet, in olie
    6
  • gepekelde augurken uitgelekt
    1 - 2
  • tonijn uit blik, in olie
    200 g
  • crème fraîche
    200 g
  • zout
    3 snuifjes
  • zwarte peper, gemalen
    2 snuifjes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Sód 1112.9 mg
Białko 44.8 g
Kalorie 2325.8 kJ / 555.9 kcal
Tłuszcz 24.7 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 9.9 g
Węglowodany 34.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...