Insalata greca di broccoli con pesto di rucola e limone arrostito

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 60 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
Pesto di rucola
  • 30 g di pinoli
  • 2 spicchi di aglio
  • 85 g di rucola
  • 75 g di olio extravergine di oliva
  • ¼ di cucchiaino di sale
Verdure e finitura
  • olio di oliva per l'ingrassaggio
  • 560 g di cimette di broccoli
  • 220 g di cipolle rosse a fette sottili (1 mm)
  • 220 g di pomodori ciliegino dimezzato
  • 150 g di formaggio feta si sbriciola
  • 2 limoni dimezzati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 497 mg
Białko 12 g
Kalorie 1383 kJ / 331 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...