Urządzenia i Akcesoria
Pizza neapolitańska
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
1 porcja
Składniki
-
360 g wody
-
1 kawałek drożdży świeżych wielkości ziarna grochu (3 g)
-
180 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
½ łyżeczki soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia i skropienia
-
30 g octu30 g soku z cytryny
-
100 - 110 g krojonych pomidorów, z puszki
-
1 kulka sera mozzarella di Bufala (125 g), pokrojonego w plastry i odciśniętego na papierowych ręcznikach
-
liście bazylii, świeże do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1380.7 mg
Białko
41.5 g
Kalorie
3767.6 kJ /
900.5 kcal
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
15.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
161.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Spaghetti napoletana (TM7)
40 min
Kwiatowe rogaliki migdałowe
1 godz. 15 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Paluszki serowe z pestkami dyni
1 godz. 30 min
Szybka pizza neapolitańska
50 min
Wrapy à la pizza z tuńczykiem i pieczarkami
1 godz. 15 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Spaghetti z tuńczykiem (TM7)
40 min
Pizza Diavola
1 godz. 30 min
Spaghetti aglio e olio (TM7)
35 min
Chałka z waniliową kruszonką
1 godz. 5 min