Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Parmigiano, a cubetti (3 cm)
- 1220 g di acqua
- 300 g di polpa di zucca, a pezzi (2 cm)
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- ½ - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco + q.b.
- 30 g di scalogno
- 100 g di pancetta a fette, tagliata a pezzi
- 40 g di burro
- 320 g di riso per risotto (Es. Arborio o Carnaroli)
- 60 g di vino bianco, secco
-
1
cucchiaio di dado per brodo vegetale
lub 1 cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) -
60
g di piselli surgelati
lub 60 g di piselli verdi, freschi - prezzemolo fresco, le foglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 47.2 g
- Tłuszcz
- 12.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Risotto alla zucca
35 Min
Vellutata di zucca e pomodoro
25 min.
Risotto alla barbabietola con saltimbocca
45 min
Purea di patate
45 min
Torta di mele
1h
Risotto alla milanese
30 Min
Impasto per pizza
1h
Zuppa di zucca
35 Min
Besciamella
15 Min
Purè di patate
50 min.
Plumcake all'arancia
1h
Risotto ai funghi porcini con brie
35 Min