Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie jabłka pod orzechową kruszonką
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
20 g rodzynek
-
20 g rumu
Kruszonka
-
35 g orzechów laskowych
-
80 g mąki pszennej
-
55 g cukru
-
65 g margaryny, wegańskiej zimnej, pokrojonej na kawałki
-
1 szczypta soli
Gotowanie jabłek i pieczenie
-
margaryna, wegańska do natłuszczenia
-
400 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
25 g cukru
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.9 g
Kalorie
1678.6 kJ /
401.2 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
4.2 g
Węglowodany
55 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sernik baskijski
3 godz. 15 min
Makaron ryżowy z lekkim sosem dyniowym i tofu
40 min
Potrójnie czekoladowe muffinki
50 min
Ciasto serowe z batatami
2 godz.
Sernik baskijski z matchą
10 godz. 15 min
Chlebek maślany z kremem chantillly i sosem malinowym
1 godz. 40 min
Świąteczne ciasto Stollen z twarogiem
2 godz. 30 min
Sernik baklava
7 godz.
Ciastka z herbatą matcha i białą czekoladą
35 min
Ciasto ucierane z morelami
1 godz. 20 min
Lekkie muffinki jogurtowe z borówkami
30 min
Kokosowy pudding ryżowy z bananem
50 min