
Wersje kompatybilne
Spiral smoked salmon salad (Thermomix® Spiralizer, TM5, Adam Liaw)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spiralized vegetables
- 1 Lebanese cucumber trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- ½ daikon peeled, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 1 carrot peeled and trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
- 1 zucchini peeled and trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
Sesame miso dressing
- 60 g sesame seeds
- 40 g caster sugar
- 50 g miso paste
- 40 g soy sauce
- 40 g sesame oil
- 35 g grapeseed oil
- 50 g rice wine vinegar
- 150 g smoked salmon
- 120 g cherry tomatoes cut into half
- 10 sprigs fresh chives finely chopped
- ¼ tsp dried chilli flakes Korean (optional)
- 3 nori sheets Korean and toasted, torn into pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 406.9 kcal / 1702.4 kJ
- Białko
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 28.9 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Błonnik
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Sód
- 1297.7 mg
Alternatywne przepisy
45 min
45 min
35 min
25 min
55 min
1 godz. 20 min
8 godz. 45 min
Brak ocen
35 min
35 min
24 godz. 40 min
1 godz.