Urządzenia i Akcesoria
Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 porcje
Składniki
-
270 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
190 g wrzącej wody
-
20 g oleju
-
1 ¼ łyżeczki soli
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
550 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 4 kawałki (ok. 140 g każdy)
-
330 g piwa porter typu Guinness®
-
50 g wody
-
45 g miodu
-
1 ½ łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1 ½ łyżki pasty miso
-
1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
1 gwiazdka anyżu
-
½ laski cynamonu
-
¾ puszki czarnej fasoli, z puszki odsączonej, do podania (ok. 200 g)
-
¾ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka, do podania
-
papryczka chili jalapeño, marynowana w plastrach, do podania
-
liście kolendry, świeże do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1181.7 mg
Białko
37.7 g
Kalorie
3400.9 kJ /
812.8 kcal
Tłuszcz
31.4 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Węglowodany
88.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Słodki sos mango z chili
50 min
Grzanki z ubijaną fetą, cukinią i suszonymi pomidorami (TM5)
30 min
Pinsa z mozzarellą i oliwkami
52 godz.
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Słodki sos chili
40 min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 godz. 20 min
Szarpana wieprzowina z tortillami Tex-Mex
1 godz. 20 min
Burgery bánh mì z marynowanymi warzywami
1 godz.
Bulgogi (wołowina po koreańsku)
1 godz. 30 min
Zupa z pierożkami gyoza
25 min
Tantanmen Ramen
45 min
Szarpana wieprzowina
4 godz. 15 min