Pełnoziarniste tacos z szarpaną wieprzowiną w sosie piwnym

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 35 min
4 porcje

Składniki

  • 270 g mąki pszennej pełnoziarnistej plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 190 g wrzącej wody
  • 20 g oleju
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 3 ząbki czosnku
  • 550 g mięsa z łopatki wieprzowej, bez kości pokrojonego na 4 kawałki (ok. 140 g każdy)
  • 330 g piwa porter typu Guinness®
  • 50 g wody
  • 45 g miodu
  • 1 ½ łyżki cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 ½ łyżki pasty miso
  • 1 ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
  • ¾ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 gwiazdka anyżu
  • ½ laski cynamonu
  • ¾ puszki czarnej fasoli, z puszki odsączonej, do podania (ok. 200 g)
  • ¾ czerwonej cebuli pokrojonej w piórka, do podania
  • papryczka chili jalapeño, marynowana w plastrach, do podania
  • liście kolendry, świeże do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 1181.7 mg
Białko 37.7 g
Kalorie 3400.9 kJ / 812.8 kcal
Tłuszcz 31.4 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Węglowodany 88.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...