Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g água
- 200 g batata cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 150 g leite
- ½ limão
- 25 g fermento de padeiro fresco
- 1 c. chá de açúcar
- 450 g mistura de farinha para pão sem glúten
- 50 g polvilho doce
- 25 g farinha de quinoa
- 1 c. chá de sal
- 20 g azeite, mais q.b. p/ untar
- 1 c. sopa de sementes de sésamo pretas (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1028.5 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 47.9 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 497.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo-rei sem glúten
3h 35 min
Tortilha de batata a vapor - TM6
45 Min
Pão de forma sem glúten
14h
Donuts holandeses (Oliebollen)
1 Std. 45 Min
Guisado de lentilhas e chouriço
4 Std.
Biscoitos de amêndoa
20 min
Pão brioche sem glúten
2 Std. 50 Min
Eritritol com baunilha
72 Std.
Iogurte gelado com frutos vermelhos
18 Std.
Bolachas de aveia
20 min
Bolo com recheio de champanhe
55 Min
Crackers integrais com alecrim
2j