Focaccia primaverile

4.0 4 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 240 g di acqua
  • 10 g di zucchero
  • 15 g di lievito di birra fresco
    5 g di lievito di birra disidratato
  • 400 g di farina tipo 0 forte
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • ¾ cucchiaino di sale
  • 60 g di frutta secca mista sgusciata
  • 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 200 g di ricotta ben asciutta
  • 100 g di yogurt naturale non dolcificato
  • 5 g di scorza di limone tritata
  • 3 - 5 pizzichi di pepe bianco macinato
  • 150 g di pomodorini colorati, a metà
  • 40 g di fiori edibili

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 365.3 mg
Białko 14.5 g
Kalorie 1948.9 kJ / 465.8 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 58.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...