Urządzenia i Akcesoria
Asturyjski gulasz z białej fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 g fasoli Piękny Jaś, suszonej300 g asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
100 g kaszanki (1 szt.)
-
100 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1429.4 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1885.6 kJ /
450.7 kcal
Tłuszcz
33.8 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Węglowodany
12.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sushi kalifornijskie (California uramaki)
1h 15min
Gotowanie pyz z mięsem
20min
Gniazdka ze spiralizowanej cukinii z pesto i pudrem z boczku (TM5)
25min
Zupa krem z żółtych warzyw, kurczak z ziemniakami na Varomie i czekoladowe fondanty
1h 20min
Gotowanie makaronu (TM7)
20min
Gnocchi z kurczakiem w sosie pomidorowo-paprykowym
45min
Gulasz wieprzowy z owocami morza
1h 10min
Owoce pod kruszonką z kremem angielskim
1h 10min
Sernik baskijski z matchą
10h 15min
Posypka z pestek dyni (zero waste)
40min
Sałatka z marchewki i jabłek z serem feta i orzechami (TM6, TM7)
15min
Krem z pieczonej papryki z rumienionymi słupkami warzyw
1h 20min