Urządzenia i Akcesoria
Asturyjski gulasz z białej fasoli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
300 g asturyjskiej białej fasoli (faba asturiana), suszonej
-
1400 g wody plus dodatkowa ilość do namaczania
-
100 g cebuli
-
2 ząbki czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
100 g kiełbasy chorizo pokrojonej w 2 cm plastry
-
100 g kaszanki (1 szt.)
-
100 g szynki długodojrzewającej pokrojonej na 3-4 cm kawałki
-
100 g boczku parzonego, wędzonego pokrojonego w 2 cm kostkę
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
450.7 kcal /
1885.6 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
33.8 g
Węglowodany
12.2 g
Błonnik
3 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Sód
1429.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Indyjski ryż z kuminem
25 min
Krem czekoladowy z serka wiejskiego
4 min
Zapiekanka z mieloną wołowiną i kalafiorem
1 godz.
Zupa grochowa z kiełbaskami
1 godz. 45 min
Łosoś wasabi w sezamie z sałatką z ogórków
25 min
Proteinowe smoothie z bananem i daktylami
5 min
Curry z kurczakiem i ryżem gotowanym na parze
40 min
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Kawa parzona
20 min
Wysokobiałkowa owsianka z bananem i orzechami
15 min
Polędwica faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami z ziemniakami i brokułem
55 min
Kurczak po czesku a lá svíčková z knedlem
55 min