Turkey Tonnato with Warm Potato Salad

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Turkey
  • potatoes peeled, cut in pieces (2-3 cm)
    1000 g
  • medium eggs
    4
  • turkey breast fillets, skinless
    800 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches
  • olive oil for frying
  • carrots peeled, cut in pieces (3-4 cm)
    50 g
  • onion cut in pieces (3-4 cm)
    50 g
    spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
  • white wine
    100 g
  • dried bay leaves
    2
  • water
    500 g
  • pitted olives drained
    50 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
Tonnato Sauce
  • anchovy fillets, in oil drained
    6
  • pickled gherkins drained
    2
  • tinned tuna in oil drained
    200 g
  • crème fraîche
    200 g
  • fine sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    2 pinches

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1106.9 mg
Białko 49.3 g
Kalorie 2365.1 kJ / 565.3 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Węglowodany 33.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...