Cordero asado con milhojas de papas

Cordero asado con milhojas de papas

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
6 porción

Składniki

Milhojas de patata
  • 1200 g de papa en trozos de aprox. 5 cm
  • 120 - 30 g de mantequilla sin sal
  • 5 - 7 ramitas de tomillo fresco
  • 2 dientes de ajo
  • 1 cdita de sal
  • 2 - 3 pizcas de pimienta molida
Paletillas de cordero
  • 4 dientes de ajo
  • 1 - 2 ramitas de hoja de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
  • 1 cdita de tomillo seco
  • 50 g de aceite de oliva
  • 30 g de vinagre
  • 50 g de vino blanco
  • ½ cdita de pimienta molida
  • 1 cdita de paprika
  • 2 espaldilla de cordero (con o sin hueso) (1800-2000 g) cortadas en tres trozos cada una
  • 1 cdita de sal
  • 2 - 3 pizcas de pimienta molida

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 6 porción

Sód 4886.9 mg
Białko 65.2 g
Kalorie 12379 kJ / 2958.7 kcal
Tłuszcz 201.7 g
Błonnik 29.4 g
Tłuszcz nasycony 92.5 g
Węglowodany 222.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...