Curry Ketchup

Curry Ketchup

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 jars

Składniki

  • pickles cut into pieces
    6 oz
  • yellow onions halved
    6 oz
  • unsalted butter
    2 oz
  • sugar
    1 ½ oz
  • curry powder (1.5 oz) (e.g. Zanzibar, Madras or hot curry powder)
    4 heaping tbsp
  • crushed tomatoes (approx. 30 oz)
    1 can
  • tomato ketchup
    18 oz
  • tomato purée (concentrated)
    2 ½ oz
  • salt plus extra to taste
    2 tsp
  • sambal oelek
    2 tsp
  • beef stock paste, homemade
    1 heaping tsp
    1 beef stock cube
  • fruit vinegar
    1 oz

Wartości odżywcze na 1 jar

Kalorie 411 kcal / 1725 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 58 g
Błonnik 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...