Fried Masa (Fermented Rice Pancake)
TM6

Fried Masa (Fermented Rice Pancake)

3.5 ( 2 oceny )

Składniki

  • 225 g jasmine rice
  • water for soaking
  • 460 g water
  • 50 g white onion quartered, see variation (opcjonalnie)
  • 30 g yoghurt
  • 10 g fresh root ginger cut in rounds (5 mm)
  • 30 g caster sugar
  • 5 g fine sea salt
  • 5 g dried instant yeast
    lub 15 g fresh yeast crumbled
  • ½ tsp baking powder
  • 2 Tbsp water
  • vegetable oil for frying

Wartości odżywcze
na 8 portions
Kalorie
981.1 kcal / 4104.8 kJ
Białko
19.2 g
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
215.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
2170.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 100 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy