Urządzenia i Akcesoria
Fried Masa (Fermented Rice Pancake)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 portions
Składniki
-
jasmine rice225 g
-
water for soaking
-
water460 g
-
white onion (opcjonalnie) quartered, see variation50 g
-
yoghurt30 g
-
fresh root ginger cut in rounds (5 mm)10 g
-
caster sugar30 g
-
fine sea salt5 g
-
15 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast5 g
-
baking powder½ tsp
-
water2 Tbsp
-
vegetable oil for frying
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 8 portions
Sód
2170.3 mg
Białko
19.2 g
Kalorie
4104.8 kJ /
981.1 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
215.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Garlic and Herb Butter
1 godz. 10 min
Three-milk Cake
2 godz.
Thai Chicken Tartlets
50 min
Raspberry Ripple Ice Cream
15 godz.
Lime and Lemonade
5 min
Ginger Cordial
2 godz.
Steamed Duck Dumplings with Sticky Plum Dipping Sauce
2 godz. 15 min
Steamed Broccoli and Courgettes
15 min
Salmon and Coleslaw Sandwich Filling
15 min
Banana Split
45 min
Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
30 min
Spaghetti Carbonara
40 min