
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 225 g jasmine rice
- water for soaking
- 460 g water
- 50 g white onion quartered, see variation (opcjonalnie)
- 30 g yoghurt
- 10 g fresh root ginger cut in rounds (5 mm)
- 30 g caster sugar
- 5 g fine sea salt
-
5
g dried instant yeast
lub 15 g fresh yeast crumbled - ½ tsp baking powder
- 2 Tbsp water
- vegetable oil for frying
- Wartości odżywcze
- na 8 portions
- Kalorie
- 981.1 kcal / 4104.8 kJ
- Białko
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 215.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Sód
- 2170.3 mg