Fried Masa (Fermented Rice Pancake)

3.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 30 min
8 portions

Składniki

  • jasmine rice
    225 g
  • water for soaking
  • water
    460 g
  • white onion (opcjonalnie) quartered, see variation
    50 g
  • yoghurt
    30 g
  • fresh root ginger cut in rounds (5 mm)
    10 g
  • caster sugar
    30 g
  • fine sea salt
    5 g
  • dried instant yeast
    5 g
    15 g fresh yeast, crumbled
  • baking powder
    ½ tsp
  • water
    2 Tbsp
  • vegetable oil for frying

Wartości odżywcze na 8 portions

Kalorie 981.1 kcal / 4104.8 kJ
Białko 19.2 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 215.8 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 2170.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...