Ciasteczka z białą czekoladą i orzechami macadamia

5.0 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
7 sztuk

Składniki

  • 50 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 40 g orzechów macadamia, surowych, całych
    40 g orzechów macadamia, prażonych, solonych
  • 65 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 20 - 40 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 25 - 50 g cukru
  • ½ jajka roztrzepanego
  • 100 g mąki pszennej
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ¼ łyżeczki soli

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 82 mg
Białko 2.9 g
Kalorie 1056.6 kJ / 252.5 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Węglowodany 28.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...