![Buttermilk Mashed Potatoes Buttermilk Mashed Potatoes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/37D57972-98F1-43BB-B849-CCC58424C96B/Derivates/03198b96-1162-48b4-8290-5d9fb438470a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 32 oz potatoes (i.e. Idaho), peeled, cubed (1 in.)
-
5
oz vegetable stock
lub 5 oz water - 3 oz buttermilk
- 2 oz unsalted butter, cubed, plus extra to garnish
- 1 tsp salt, to taste
- fresh ground black pepper, to taste
- fresh sage, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1193 kJ / 285.1 kcal
- Białko
- 5.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 642.5 mg
Alternatywne przepisy
Meat Sauce
1h 45 min
Meatloaf with Mushroom Sauce
1h 30min
Steamed Rice
25 Min
Boiled Pasta
20 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 Min
Biltmore Broccoli and Cheddar Soup
45 Min
Slow Cooked White Chicken Chili
2h 10min
Broccoli and Cheddar Soup
40 Min
Shrimp Scampi
40 Min
Artichoke Alfredo Sauce
45 Min
Parmesan Risotto (TM6)
30 Min
Homemade Lemonade
10 Min