Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ oz fresh parsley, leaves and tender stems, plus extra, chopped, to garnish
- 10 garlic cloves
- 4 oz unsalted butter, in pieces
- 3 ½ oz fish stock
- 1 oz lemon juice
- 32 oz large raw shrimp, peeled, deveined
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- ⅛ tsp ground cumin
- ½ tsp paprika
- lemons, cut into wedges, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1605.8 kJ / 383.8 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 1660 mg
Alternatywne przepisy
Shrimp Sauté
25min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 Min
Sirloin Steaks with Herb Butter, Rosemary Potatoes and Broccoli
45 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 Min
Jumbo Shrimp with Vermicelli
30 Min
Sautéing Shrimp
15 Min
Clams in White Wine with Cilantro
25min
Baked Fish with Shrimp, Vegetables and Basmati Rice (Ben)
1 Std.
Garlic Shrimp
35 Min
Spaghetti with Beef and Olive Meatballs
40 Min
Shrimp Scampi
40 Min
Three Egg French Omelet
30 Min