
Urządzenia i Akcesoria
Banh bao (dampede bao med fyld)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 stykker
Składniki
Bao (boller)
-
sødmælk200 g
-
tørgær2 tsk
-
sukker20 g
-
hvedemel350 g
-
bagepulver1 tsk
-
vegetabilsk olie30 g
Fyld
-
shiitake svampe, tørrede10 g
-
vand, kogende
-
vand2000 g
-
iskoldt vand
-
vagtelæg (se tips)12
-
forårsløg kun den hvide del (grøn del gemmes til pynt)2
-
purløg, frisk skåret i halve20 kviste
-
pølser (ca. 60 g), skåret i mindre stykker (se tips)2
-
svinekød, hakket500 g
-
riseddike2 tsk
-
østerssauce2 spsk
-
salt¼ tsk
-
sort peber, stødt¼ tsk
Samling af bao
-
vand1000 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
250 kcal /
1050 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
25 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
536 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Smagen af Vietnam
8 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Brak ocen
50 min
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen