Banh bao (dampede bao med fyld)

Banh bao (dampede bao med fyld)

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
12 stykker

Składniki

Bao (boller)
  • sødmælk
    200 g
  • tørgær
    2 tsk
  • sukker
    20 g
  • hvedemel
    350 g
  • bagepulver
    1 tsk
  • vegetabilsk olie
    30 g
Fyld
  • shiitake svampe, tørrede
    10 g
  • vand, kogende
  • vand
    2000 g
  • iskoldt vand
  • vagtelæg (se tips)
    12
  • forårsløg kun den hvide del (grøn del gemmes til pynt)
    2
  • purløg, frisk skåret i halve
    20 kviste
  • pølser (ca. 60 g), skåret i mindre stykker (se tips)
    2
  • svinekød, hakket
    500 g
  • riseddike
    2 tsk
  • østerssauce
    2 spsk
  • salt
    ¼ tsk
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
Samling af bao
  • vand
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 250 kcal / 1050 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 536 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie