Spätzle con asparagi e salsa all'aglio orsino

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

Asparagi arrostiti
  • 20 g di olio vegetale
  • 250 g di asparagi verdi puliti, a pezzi,
    tagliati in diagonale
    (3 cm)
  • 30 g di pinoli
Salsa all'aglio orsino
  • 20 g di foglie di aglio orsino tritato grossolanamente
    20 g di foglie di aglio orsino, congelate
  • 100 g di cipolle a pezzi
  • 20 g di olio vegetale
  • 10 g di farina
  • 300 g di acqua
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo vegetale
    1 cubetto cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l)
  • ½ cucchiaino di sale
  • ¼ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 500 g di gnocchetti di farina, tipo spätzle dall'armadio del refrigeratore
  • sale per condire
  • pepe nero macinato per condire
  • 200 g di peperoni rossi
  • 200 g di panna

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 324 mg
Białko 21 g
Kalorie 3451 kJ / 825 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13 g
Węglowodany 106 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...