Urządzenia i Akcesoria
Austrian Baked Rice Casserole with Apples
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions
Składniki
-
pudding rice250 g
-
whole milk800 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
fine sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
rum (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
raisins (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
tart apples peeled, cored, quartered600 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
caster sugar plus extra for sprinkling80 g
-
medium eggs5
-
freshly squeezed lemon juice (see tip)1 tsp
-
ground cinnamon (opcjonalnie)½ tsp
-
flaked almonds100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
98.1 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1600.2 kJ /
382.5 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
43.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Ice Cream Bon bon
Nessuna valutazione
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min
Spaghetti Carbonara
40min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 45min
Mushroom Stock Paste
1h 35min
Courgette and Potato Parmigiana
1h 15min
Potato Gratin (TM5)
1h 10min
Polenta
50min
Mango Yoghurt with Condensed Milk
10h 10min
Cookie Monster Cheesecake Ice-Cream
8h 25min
Potato and Pork Rib Racks
1h 30min
Ultimate Mac 'N' Cheese with Herb Crumb
1h 10min