Urządzenia i Akcesoria
Austrian Baked Rice Casserole with Apples
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions
Składniki
-
pudding rice250 g
-
whole milk800 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
fine sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
rum (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
raisins (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
tart apples peeled, cored, quartered600 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
caster sugar plus extra for sprinkling80 g
-
medium eggs5
-
freshly squeezed lemon juice (see tip)1 tsp
-
ground cinnamon (opcjonalnie)½ tsp
-
flaked almonds100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
98.1 mg
Białko
10.3 g
Kalorie
1600.2 kJ /
382.5 kcal
Tłuszcz
19.2 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Węglowodany
43.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pea, Cherry Tomato and Feta Hummus Wraps
10 min
Spicy Beef with Red Peppers
30 min
Lemonade
5 min
Mint Chocolate Chip Syllabubs
1 godz. 10 min
Pancake muffins with banana and chocolate
30 min
Tarte Tatin
1 godz.
Feta, Olive and Herb Muffins
50 min
Pike Perch Fillets with Fresh Corn Polenta
1 godz. 5 min
Tomato Basil Chicken Quiche
1 godz.
Pasta with Beetroot Sauce and Feta Cheese
40 min
Cheesecake Brownies
1 godz. 55 min
Rosemary and Sea Salt Bread
1 godz. 55 min