Urządzenia i Akcesoria
Austrian Baked Rice Casserole with Apples
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 portions
Składniki
-
pudding rice250 g
-
whole milk800 g
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing100 g
-
fine sea salt1 pinch
-
natural vanilla extract1 tsp
-
rum (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
raisins (opcjonalnie) to taste2 - 3 Tbsp
-
tart apples peeled, cored, quartered600 g
-
freshly squeezed lemon juice20 g
-
caster sugar plus extra for sprinkling80 g
-
medium eggs5
-
freshly squeezed lemon juice (see tip)1 tsp
-
ground cinnamon (opcjonalnie)½ tsp
-
flaked almonds100 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
382.5 kcal /
1600.2 kJ
Białko
10.3 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
43.4 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
98.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Kale Chips
40 min
Pears in Orange Syrup
30 min
Sweet Butter Board with Apples and Walnuts
45 min
Strawberry margarita
5 min
Tequila kiwi smash
5 min
Mojito mocktail
5 min
Crispy smashed potato salad with whipped feta
1 godz. 35 min
Floating islands
40 min
Lemon and thyme mocktail
1 godz.
Masala Cherry Tiffin
2 godz. 30 min
Spicy Beef with Red Peppers
30 min
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
45 min