Gluten-free Chocolate Cake with Nuts

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 slices

Składniki

Chocolate Cake
  • unsalted butter softened, plus extra to grease
    5 oz
  • large eggs
    6
  • almonds
    3 ½ oz
  • walnut halves
    3 ½ oz
  • hazelnuts, with skin
    3 ½ oz
  • unsweetened cocoa powder
    1 ½ oz
  • sugar
    3 oz
Almond and Cocoa Cream
  • confectioners sugar
    3 ½ oz
  • unsweetened cocoa powder
    1 oz
  • almond paste gluten-free
    1 ½ oz
    1 ½ oz hazelnut paste, pure, gluten-free
  • cream cheese in pieces
    3 ½ oz
  • whole mixed nuts to decorate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 slice

Białko 11 g
Kalorie 1723.8 kJ / 412 kcal
Tłuszcz 33.1 g
Błonnik 4.9 g
Węglowodany 24.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...