Urządzenia i Akcesoria
Lemon Pound Cake
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 slices
Składniki
-
vegetable oil plus extra to grease4 oz
-
all-purpose flour plus extra to dust9 oz
-
lemons preferably organic, divided, zest (2 lemons) and juice (3 oz)2 - 3
-
sugar10 oz
-
large eggs3
-
1 oz potato starchcorn starch1 oz
-
baking powder2 tsp
-
baking soda½ tsp
-
salt1 pinch
-
whole milk8 oz
-
confectioners sugar to dust1 oz
-
lemon (opcjonalnie) sliced, to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
122.3 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1208 kJ /
288.7 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
48.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Whole Orange Bundt Cake
1 godz. 25 min
Carrot Walnut Bundt Cake
1 godz. 20 min
Blueberry Coffee Cake
1 godz.
Zucchini Cupcakes with Cream Cheese Frosting
1 godz. 20 min
Blueberry Bundt Coffee Cake
1 godz. 45 min
Vanilla Madeleines
1 godz. 30 min
Hot Cocoa Bundt Cake
2 godz.
Brioche Buns
2 godz.
Chocolate Chip Cookie Bundt Cake
1 godz. 45 min
Banana Nut Bundt Cake
1 godz. 30 min
Polvorones - Wedding Cookies
1 godz. 30 min
Chocolate Covered Pound Cake
1 godz. 30 min