Lemon Pound Cake

Lemon Pound Cake

4.5 66 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
12 slices

Składniki

  • vegetable oil plus extra to grease
    4 oz
  • all-purpose flour plus extra to dust
    9 oz
  • lemons preferably organic, divided, zest (2 lemons) and juice (3 oz)
    2 - 3
  • sugar
    10 oz
  • large eggs
    3
  • corn starch
    1 oz
    1 oz potato starch
  • baking powder
    2 tsp
  • baking soda
    ½ tsp
  • salt
    1 pinch
  • whole milk
    8 oz
  • confectioners sugar to dust
    1 oz
  • lemon (opcjonalnie) sliced, to garnish

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 288.7 kcal / 1208 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 8.5 g
Węglowodany 48.9 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Sód 122.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...