Neapolitan Pizza

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz.
2 portions

Składniki

  • extra virgin olive oil plus extra to grease and drizzle
    ½ oz
  • water divided
    20 oz
  • sugar
    1 tsp
  • dried instant yeast
    1 tsp
  • bread flour plus extra to dust
    12 ½ oz
    12 ½ oz pasta flour (type 00), plus extra to dust
  • fine semolina
    5 oz
  • salt
    1 tsp
  • lemon juice
    1 oz
  • canned crushed tomatoes to taste
    7 - 8 oz
    7 - 8 oz pizza sauce, to taste
  • buffalo mozzarella well drained, sliced
    8 - 9 oz
  • fresh basil leaves to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 58.4 g
Kalorie 5751.8 kJ / 1374.7 kcal
Tłuszcz 37.9 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 17.5 g
Węglowodany 197.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...