
Urządzenia i Akcesoria
Frikadeller med kartoffelmos og flødesovs (2200 kcal)
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 portioner
Składniki
-
fløde200 g
-
hvedemel20 g
-
kartoffel, melet skåret i 2-3 cm stykker1000 g
-
salt1 ½ tsk
-
mælk300 g
-
løg skåret i halve80 g
-
persille, frisk3 kviste
-
vegetabilsk olie30 g
-
fed hvidløg1
-
rasp plus ekstra til rulning50 g
-
æg1
-
blandet hakket kød (halvt svinekød og halvt oksekød)500 g
-
allehånde, stødt (opcjonalnie)1 knivspids
-
muskatnød, stødt2 - 3 knivspids
-
sort peber, stødt1 knivspids
-
smør40 g
-
worcestershire sauce (opcjonalnie)20 g
-
sennep2 tsk
-
vand400 g
-
grøntsagsbouillon2 tsk
-
ghee smør, usaltet eller olie2 - 3 spsk
-
muskatnød, stødt1 - 2 knivspidser
-
persilleblad, frisk plus ekstra til drys3 stilk
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
837 kcal /
3500 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
59 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
40 g
Sód
1031 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Madplan: tirsdag
16 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy
Możesz także polubić...
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
Brak ocen
25 min
Brak ocen
Brak ocen