Frikadeller med kartoffelmos og flødesovs (2200 kcal)

Frikadeller med kartoffelmos og flødesovs (2200 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
5 portioner

Składniki

  • fløde
    200 g
  • hvedemel
    20 g
  • kartoffel, melet skåret i 2-3 cm stykker
    1000 g
  • salt
    1 ½ tsk
  • mælk
    300 g
  • løg skåret i halve
    80 g
  • persille, frisk
    3 kviste
  • vegetabilsk olie
    30 g
  • fed hvidløg
    1
  • rasp plus ekstra til rulning
    50 g
  • æg
    1
  • blandet hakket kød (halvt svinekød og halvt oksekød)
    500 g
  • allehånde, stødt (opcjonalnie)
    1 knivspids
  • muskatnød, stødt
    2 - 3 knivspids
  • sort peber, stødt
    1 knivspids
  • smør
    40 g
  • worcestershire sauce (opcjonalnie)
    20 g
  • sennep
    2 tsk
  • vand
    400 g
  • grøntsagsbouillon
    2 tsk
    1 - 2 grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l)
  • ghee smør, usaltet eller olie
    2 - 3 spsk
  • muskatnød, stødt
    1 - 2 knivspidser
  • persilleblad, frisk plus ekstra til drys
    3 stilk

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 837 kcal / 3500 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 59 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 40 g
Sód 1031 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie