Krydret koreansk oksekødsbowl med spejlæg (2500 kcal)

Krydret koreansk oksekødsbowl med spejlæg (2500 kcal)

Brak ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portioner

Składniki

Marinering af oksekød
  • oksekødsfilet skåret i 5 mm strimler
    400 g
  • soyasauce
    30 g
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    15 g
  • rørsukker
    10 g
  • koreansk chilipasta (se tip)
    20 - 30 g
  • sort peber, stødt
    ¼ tsk
Sauce
  • løg skåret i halve
    100 g
  • citronsaft, friskpresset
    15 g
  • mirin (opcjonalnie)
    30 g
  • soyasauce
    15 g
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    20 g
  • rørsukker
    15 g
  • vand
    50 g
  • fed hvidløg
    1
  • koreansk chilipasta (se tip)
    30 - 60 g
  • æble, grønt udkernet, skåret i kvarte (ca. 150 g)
    1
Ris og æg
  • champignon, frisk skåret i skiver
    100 g
    100 g østershat, frisk, skåret i skiver
  • courgette skåret i 2-3 mm strimler
    120 g
  • gulerod skåret i 2-3 mm strimler
    120 g
  • ris, jasmin
    200 g
  • vand
    1200 g
  • salt plus ekstra til afstøvning
    1 tsk
  • æg
    4
  • vegetabilsk olie til smøring
  • babyspinat, frisk
    100 g
  • forårsløg hakket, til pynt
    1 - 2
  • ristede sesamfrø
    2 tsk

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2037 mg
Białko 36 g
Kalorie 2918 kJ / 698 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie