Spinat-Feta-Lasagne

Spinat-Feta-Lasagne

4.7 85 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
3 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    80 g
  • Butter in Stücken
    20 g
  • Milch
    250 g
  • Mehl
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Muskat
    1 Prise
  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl
    10 g
  • Blattspinat, TK
    250 g
  • Feta in Stücken
    80 g
  • Schmand
    50 g
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Cayenne-Pfeffer
    1 Prise
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    ½ geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Lasagneplatten ungekocht
    5 - 10
  • Pinienkerne (opcjonalnie)
    15 g
  • Butter zum Einfetten
  • Cherry-Tomaten halbiert
    150 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1173 mg
Białko 24 g
Kalorie 2318 kJ / 554 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 20 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...