Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata (de casca vermelha p/ fritar) c/ as extremidades cortadas e com forma cilíndrica que caiba no bocal da mandolina Bimby® (ver dica)
- Água q.b. p/ as batatas
-
1
c. chá de alho em pó
lub 1 c. chá de cebola em pó - 1 c. chá de salsa seca
- ½ c. chá de paprika fumada
- ½ c. chá de sal fino
- 2 dentes de alho
- 5 g folhas de salsa
- 150 g iogurte
- 20 g maionese
- 20 g ketchup
- 1 pitada de sal
- Óleo q.b. p/ fritar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 625 kJ / 149.4 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 265.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Abóbora espiralizada com salsicha, gorgonzola e noz - TM5
25min
Polenta com ragu de grão de bico
Brak ocen
Amêndoas cobertas com chocolate branco e coco
Brak ocen
Salada de fruta tropical - TM6
30min
Molho de caramelo
1 Std. 30 Min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Cobertura de chocolate (Ganache)
20 Min
Caçarola de batata-doce e marshmallow
1小时
Puré de batata (Modo descascar)
35min
Doce de manga
35min
Tarte de maçã coberta - TM6
2 Std.
Iogurte líquido de framboesa
13h