Bolo de amêndoa e gila da Margarida Fernandes

4.9 8 rating
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
8 fatias

Składniki

Doce de gila
  • abóbora chila
    1
  • água
    1000 g
  • açúcar
    500 g
  • pau de canela
    1
  • casca de limão
    3 tiras de
Bolo
  • Manteiga q.b. p/ untar
  • amêndoa s/ pele
    350 g
  • açúcar
    350 g
  • ovos
    7
  • farinha p/ bolos
    50 g
Ovos-moles
  • água
    70 g
  • açúcar
    190 g
  • gemas de ovo
    8
Fios de ovos
  • gemas de ovo
    12
  • água
    500 g
  • açúcar
    500 g
Cobertura
  • açúcar
    120 g
  • manteiga s/ sal à temperatura ambiente
    180 g
  • leite
    60 g
Montagem
  • amêndoa granulada torrada, mais q.b. p/ decorar
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fatia

Sód 169.5 mg
Białko 25.5 g
Kalorie 6569.6 kJ / 1570.2 kcal
Tłuszcz 60.4 g
Błonnik 10.4 g
Tłuszcz nasycony 18.9 g
Węglowodany 246.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...