Koreanischer Gurkensalat
TM5

Koreanischer Gurkensalat

4.6 (9 ocen)

Składniki

  • 400 - 500 g Salatgurken (Ø 5 cm), Enden abgeschnitten, nicht längs halbiert
  • 1 rote Chilischote, frisch, halbiert, entkernt
  • 5 g Koriander, frisch
  • 2 Knoblauchzehen
  • 30 g Öl
  • 1 - 2 TL koreanischer roter Pfeffer
    lub 1 - 2 TL Chiliflocken
  • 1 EL Reisessig
  • ½ TL Zucker
  • 2 EL helle Sojasauce
  • 2 Prisen Salz
  • Sesam zum Bestreuen

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
417 kJ / 100 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
8 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1.3 g
Sód
182 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy