Urządzenia i Akcesoria
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
mixed vegetables (e.g. carrots, parsnip, celery, leek), cut into pieces350 g
-
water1100 g
-
dried bay leaves2
-
allspice berries3
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
sugar1 tsp
-
seasoning, all purpose1 tsp
-
1 vegetable stock cube (for 0.5 l)vegetable stock paste, homemade1 tsp
-
tomato purée2 tsp
-
sour cream2 Tbsp
-
fresh parsley (opcjonalnie) chopped
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
794.4 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
333.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Meatballs and Potatoes with Almond Sauce
1 godz.
Strawberry Cheesecake Overnight Oats
8 godz. 10 min
Gnocchi with Courgettes (TM5)
20 min
Potato Pancakes
45 min
Pierogi with Meat
1 godz.
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 godz. 20 min
Strawberry Vodka Shot
10 min
Vegetable Salad in Varoma (Sałatka jarzynowa na Varomie)
50 min
Spicy Stout Goulash with Caramelised Pork Belly
3 godz. 10 min
Condensed Milk Dalgona Coffee
10 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min
Minced Meat Cutlets (Kotlety mielone)
30 min