Urządzenia i Akcesoria
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
mixed vegetables (e.g. carrots, parsnip, celery, leek), cut into pieces350 g
-
water1100 g
-
dried bay leaves2
-
allspice berries3
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
sugar1 tsp
-
seasoning, all purpose1 tsp
-
vegetable stock paste, homemade1 tsp
-
tomato purée2 tsp
-
sour cream2 Tbsp
-
fresh parsley (opcjonalnie) chopped
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
79.8 kcal /
333.8 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
1.7 g
Węglowodany
14 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Sód
794.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Pears in Orange Syrup
Brak ocen
Spiralized Apple Salad with Citrus Dressing
15 min
Buddha Bowl with Chicken
1 godz.
Grated Potato Pancakes (TM5)
35 min
Fresh Orange Juice
5 min
Piri Piri Chicken with Chopped Vegetable Salad
7 godz. 20 min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 min
Grisons Barley Soup
55 min
Bulgar and Red Lentil Soup
1 godz.
Alcohol-free Berry Mojito
5 min
Polish Doughnuts (Pączki)
1 godz. 20 min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min