Urządzenia i Akcesoria
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
mixed vegetables (e.g. carrots, parsnip, celery, leek), cut into pieces350 g
-
water1100 g
-
dried bay leaves2
-
allspice berries3
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
sugar1 tsp
-
seasoning, all purpose1 tsp
-
1 vegetable stock cube (for 0.5 l)vegetable stock paste, homemade1 tsp
-
tomato purée2 tsp
-
sour cream2 Tbsp
-
fresh parsley (opcjonalnie) chopped
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
794.4 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
333.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Neapolitan Pizza
9 godz.
Tomato and Mushroom Spaghetti
25 min
Spätzle with Asparagus and Wild Garlic Cream Sauce
45 min
Roasted Chicken with Vegetables in Cider Sauce
1 godz. 45 min
Vanilla Coffee Frappé
4 godz. 25 min
Spanish Tortilla
1 godz.
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45 min
Ham, Egg and Chips
30 min
Egg and Onion
25 min
Tomato Soup with Burrata
35 min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40 min
Royal Mountains Apple Pie (Szarlotka „królewskie góry”)
1 godz. 45 min