Urządzenia i Akcesoria
Tomato Soup (Zupa pomidorowa jak u babci)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
mixed vegetables (e.g. carrots, parsnip, celery, leek), cut into pieces350 g
-
water1100 g
-
dried bay leaves2
-
allspice berries3
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
sugar1 tsp
-
seasoning, all purpose1 tsp
-
1 vegetable stock cube (for 0.5 l)vegetable stock paste, homemade1 tsp
-
tomato purée2 tsp
-
sour cream2 Tbsp
-
fresh parsley (opcjonalnie) chopped
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
794.4 mg
Białko
3.5 g
Kalorie
333.8 kJ /
79.8 kcal
Tłuszcz
1.7 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Green Ombre Naked Cake
3h
Condensed Milk Dalgona Coffee
10min
Cod and Spinach Soup
40min
Egg Salad in Crispy Easter Nests
Pas d’évaluation
Gluten-free Bread
3h 20min
Geode Cake
4h
Vanilla Coffee Frappé
4h 25min
Cucumber Salad with Dill and Sour Cream Dressing
10min
Potato Pancakes
45min
Minced Meat Cutlets (Kotlety mielone)
30min
Royal Mountains Apple Pie (Szarlotka „królewskie góry”)
1h 45min
Pickled Cucumber Soup (Zupa z kiszonych ogórków)
45min