Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)

Baba ganoush (purée d’aubergines au tahini)

4.2 27 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • 850 g d'aubergines coupées en deux dans la longueur
  • 1000 g d'eau
  • le jus de 2 citrons jaunes
  • 2 gousses d'ail
  • 120 g de tahini
  • 50 g d'huile d'olive
  • sel

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 1545 kJ / 373 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...