Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ 茶匙 鹽
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- 1 大匙 太白粉
- 350 克 蝦仁 ,開背,擦乾水份
- 40 克 油
- 2 粒 蒜頭 ,切片
- 150 克 小黃瓜 ,切小丁
- 10 克 紹興酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 692.7 kJ / 165.6 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 787 mg