Mini mousse alle pesche

Mini mousse alle pesche

Brak ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz.
8 porzioni

Składniki

  • 7 fogli di gelatina (28 g circa)
Base biscotto
  • 95 g di burro a pezzi
  • 200 g di biscotti tipo Digestive, a pezzi
  • 15 g di zucchero vanigliato
Mousse
  • 400 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 1 ½ stecca di vaniglia i semini
  • 270 g di panna acida (crème fraîche)
    330 g di yogurt bianco
  • 65 g di zucchero
Gelatina alle pesche e guarnizione al cioccolato
  • 270 g di pesche nettarine sbucciate e a pezzi
  • 65 g di acqua
  • 25 g di zucchero
  • 270 g di cioccolato fondente a tocchetti + q.b.

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 191.4 mg
Białko 8 g
Kalorie 2854.7 kJ / 682.3 kcal
Tłuszcz 52.9 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 30.6 g
Węglowodany 45.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...