Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 fogli di gelatina
- 300 g di panna (30-40% di grassi)
- 200 g di latte
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 200 g di pesche a fette o dadini (1 cm)
- 20 g di burro
- 1 cucchiaino di succo di limone
-
2
cucchiai di pistacchi tritati
lub 2 cucchiai di noci pecan tritate - 2 rametti di menta piperita fresca, le foglioline
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1320 kJ / 315.5 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 38.7 mg
Alternatywne przepisy
Crespelle con radicchio e noci
2 Std.
Mini mousse alle pesche
5h
Gelato al parrozzo
10u. 30min
Crostata mango e frutto della passione con crema bavarese
4u.
Besciamella
15 Min
Mousse al cioccolato con le pere
3hod.
Frullato rosso
10min
Maionese cotta
15 Min
Crostata di pere e noci
1 Std. 30 Min
Cheesecake alle ciliegie
4 Std. 30 Min
Panna cotta con pesche insaporite
5h 15min
Crostata al cioccolato e lamponi
2 Std.