Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di zucchero
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 1000 g di latte intero
- 10 tuorli d'uovo
- 40 g di amido di mais (maizena)
-
1
stecca di vaniglia, i semini
lub 1 cucchiaino di estratto naturale di vaniglia, i semini - 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 100 g di zucchero grezzo di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 910 kJ / 217.5 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 0.2 mg
Alternatywne przepisy
Panna cotta con coulis di albicocche
6h 15 min
Crème brûlée portoghese
30 min
Guancette di manzo sottovuoto con purè e spinaci
12 Std. 45 Min
Crème brûlée
1h 10min
Crème caramel (TM6)
4 godz.
Guancia di maiale sottovuoto al vino rosso
8 Std. 45 Min
Tartare di manzo, cipolla e pomodori secchi con salsa aïoli
1h 25min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Millefoglie di Natale con crema al mascarpone
3 Std. 30 Min
Panna cotta con salsa al caramello
6 godz. 20 min
Millefoglie
5h
Cannoncini alla crema pasticcera e cioccolato
4 godz.