Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 250 g torrone bianco, a pezzi
- 200 g di biscotti tipo frollini, a pezzi
- 100 g di burro, a pezzi
Crema
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 12 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- 250 g di ricotta, freschissima e ben sgocciolata dal siero
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1723.3 kJ / 411.8 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 31.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.9 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 78.6 mg
Alternatywne przepisy
Risotto mimosa
55min
Pappardelle alla papalina
30min
Torta della nonna al cioccolato
1h 30min
Licurdia calabrese
1h
Crostata di pere e noci
1h 30min
Tagliolini con gamberoni e ricotta all'arancia
1h
Monte Cristo sandwich
4h 30min
Mini crostatine salate con burrata e acciughe
45min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2h
Cheesecake al tiramisù
6h 30min
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4 Std.
Torta della nonna (TM6)
1h 30min