Estofado de ternera con pimientos rojos y papas

Estofado de ternera con pimientos rojos y papas

3.7 3 oceny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
10 porciones

Składniki

  • 60 g de aceite de oliva
  • 6 dientes de ajo
  • 1000 g de carne de ternera limpia, en cubos en trozos (3 cm)
  • 500 g de carne de ternera limpia, en cubos en trozos (3 cm)
  • 15 g aceite de oliva
  • 200 g pimiento rojo en rodajas (0,5 cm x 5 cm)
  • 3 cda harina de trigo
  • 200 g vino blanco
  • ½ cdita pimienta negra molida
  • 1 cdita paprika, ahumada y molida
  • 1 cdita orégano seco
    1 cdita orégano fresco
  • 2 - 3 hoja de laurel, fresca
  • 1 cdita sal
  • 800 g papa peladas, cortadas en trozos (3 cm x 4 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 403.1 mg
Białko 27.7 g
Kalorie 1273.9 kJ / 304.5 kcal
Tłuszcz 10.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 20.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...